תלמוד תורה-סיום שנה
פורום קרנש :: בשכונה :: קרני שומרון
תלמוד תורה-סיום שנה
בן ארי דגנית- מספר הודעות: 8
Join date: 08.01.10
פורום קרנש :: בשכונה :: קרני שומרון
תלמוד תורה-סיום שנהמשכן אליה:
שחרית: 5:45*, 6:20, 7:00, 7:30, 8:00
מנחה: 18:00- 18:45 מנין אחרון ואחריו שיעור פרשת שבוע
מעריב: 19:20, 21:30, 22:30
*ימים ב,ה: 5:40
היכל בנימין:
שחרית: 6:15, 7:00
מנחה: 18:30 לימוד משניות ולאחריו ערבית
מעריב: 20:00, 20:30 לאחר התפילה שיעור דף יומי
ניסור האי מנהטן הינו פולקלור אורבני המתייחס לעיר ניו יורק.
![]()
ההלצה
על פי הסיפור, מדובר בהלצה שנערכה בשנת 1824, בה הפיץ נגר בשם לוזייר שמועה לפיה בשל הבניינים הנבנים בקצהו הדרומי של האי מנהטן ישקע האי. לוזייר הציע כי ינסרו את האי, יגררו את דרומו לים, יסובבו אותו ב-180° ויחזירו אותו, כך שהבניינים שהכבידו על קצהו של האי ימצאו כעת במרכזו. על פי אחת הגרסאות לאגדה אורבנית זו, ביום שפורסם האירוע בעיתונים נאספו אנשים רבים על מנת לנסר את האי. מובן שלוזייר לא הופיע לאירוע, והתחבא מספר חודשים לאחריו בברוקלין.
התפשטות האגדה
עם השנים הפכה הלצה זו לאגדה אורבנית אשר החלה להופיע בספרים המספרים על ההיסטוריה של העיר ניו יורק מהמחצית השניה של המאה ה-19.
בספרים אלה מוסבר כי האירוע אמנם אינו מוזכר בעיתוני התקופה, אולם היקפם של העיתונים באותה עת היה מוגבל, וככל הנראה בחרו שלא לפרסם הלצה זו.
אגדה אורבנית זו זכתה לתפוצה רבה ופופולריות רבה, והיא מאוזכרת בספרי היסטוריה רבים ובספרי פולקלור רבים.
» טרמפ לבית אל / ירושלים בערה"ש
» דירה להשכרה בגבעה המרכזית
» סכך לנצח
» תיק בית ספר דור 3 לבנות
» יום לימוד נשים מדרשת שילת
» מכונת תפירה
» מורה, סטודנטית, וכל אשה
» עזרה במילוי שאלון לתזה
» טיול חוה"מ סוכות
» דרושה מזכירה לישיבת השומרון
» לחברי קופ"ח כללית
» פרסומי המועצה הדתית באתר המועצה
» יריד סוכות בקרני שומרון
» סוף ההקפאה- לא בישוב שלנו...